ΕΠΙΠΕΔΑ – ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ & ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ

ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Ο σπουδαστής φθάνει στο πρώτο επίπεδο σπουδών (HSK – Βασικό Επίπεδο) μετά από περίπου 3 σχολικά έτη σπουδών – περίπου 250 ώρες φοίτησης. Στο επίπεδο αυτό οι σπουδαστές έχουν μάθει όλους τους τόνους, όλη την βασική γραμματική και περίπου 250-300 ιδεογράμματα ανά έτος.
Αναλυτικά τα επίπεδα σπουδών είναι :

HSK – Βασικό επίπεδο
(Β1 ΓΡΑΠΤΑ, Β2 ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ)
(περίπου 3 σχολικά έτη)

Ο σπουδαστής αποκτά μια πρώτη εξοικείωση με την κινέζικη γλώσσα και κουλτούρα. Στόχος στο επίπεδο αυτό είναι να μπορεί ο σπουδαστής να κατανοεί και να συμμετέχει σε απλές καθημερινές συζητήσεις (γραπτό και προφορικό λόγο), να απευθύνει απλούς χαιρετισμούς, να κάνει συστάσεις, να ανταποκρίνεται σε απλές τηλεφωνικές συνομιλίες, να ρωτά και να δίνει κατευθύνσεις, να δίνει πληροφορίες και προσωπικές απόψεις σε διάφορα θέματα και να συμμετέχει σε απλές καταστάσεις της καθημερινότητας όπως χρήση μέσων μεταφοράς, συνομιλίες σε ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια κ.α. Τέλος, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να συντάσσει σύντομα απλά κείμενα.

HSK – Μεσαίο επίπεδο
(Β2 ΓΡΑΠΤΑ, C1 ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ)

Το πιστοποιητικό αυτό αποδεικνύει ότι ο σπουδαστής είναι σε θέση να δίνει σύνθετες πληροφορίες και προσωπικές απόψεις σε διάφορα θέματα. Πρέπει να έχει αποκτήσει ευχέρεια στον προφορικό του λόγο για να μπορεί να επικοινωνεί σε πιο σύνθετες καταστάσεις της καθημερινότητας, όπως συναλλαγές με υπηρεσίες, χρήση μέσων μεταφοράς, συνομιλίες σε ξενοδοχεία, καταστήματα, εστιατόρια κ.α. Τέλος, θα πρέπει να έχει την ικανότητα να συντάσσει σχετικά σύνθετα κείμενα.

HSK – Προχωρημένο επίπεδο

Στο τρίτο αυτό επίπεδο επιτυγχάνεται ο εμπλουτισμός του λεξιλογίου, η βελτίωση της προφοράς και η εκμάθηση πιο σύνθετων γραμματικών και συντακτικών φαινόμενων. Ο σπουδαστής θα είναι ικανός να κατανοεί αλλά και να επικοινωνεί για πιο σύνθετα θέματα όπως αυτά που αφορούν την υγεία, την εύρεση εργασίας, την κατανόηση ειδήσεων (προφορικών και εντύπων) και όχι μόνο. Επίσης, θα είναι σε θέση να εκφράζει την προσωπική του άποψη για μια ποικιλία θεμάτων.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση κάποιου πιστοποιητικού, τα μόνα επίσημα πιστοποιητικά είναι εκείνα που αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας. Την διεξαγωγή των εξετάσεων έχει αναλάβει ο Ελληνοκινέζικος Σύνδεσμος ,  που εδρεύει στην Αθήνα , ο οποίος κάνει την οργάνωση και διεξαγωγή των εξετάσεων κάθε Ιανουάριο & Μάιο. Τα θέματα, οι εξεταστές και η εξεταστική ύλη προέρχονται αποκλειστικά από τον Ελληνοκινέζικο Οργανισμό Φιλίας και Συνεργασίας με την συνδρομή του Μορφωτικού Τμήματος της Κινέζικης Πρεσβείας.

Στη GLOSSOLAND η κινεζική διδάσκεται από κινέζους καθηγητές με εμπειρία στην διδασκαλία της γλώσσας σε ΄Ελληνες.

Η διδακτέα ύλη είναι σύμφωνη με το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

Δείτε επίσης:

ΚΙΝΕΖΙΚΑ-Η ΓΛΩΣΣΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΕΣΤ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ
Κατασκευή Ιστοσελίδων -  Project Team. 2014 -  All rights reserved.