ΡΩΣΙΚΑ…

ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Μεγάλα λογοτεχνικά έργα από διάσημους συγγραφείς έχουν γραφτεί στα Ρωσικά, μέσα από τα οποία ο αναγνώστης μπορεί να θαυμάσει τον πλούτο και την ομορφιά αυτής της γλώσσας.

Τα Ρωσικά ανήκουν στην οικογένεια των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών. Περίπου 250 εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο μιλάνε Ρωσικά, ενώ παράλληλα είναι μία από τις επίσημες και ενεργές γλώσσες του ΟΗΕ. Το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς σε πολλές χώρες του κόσμου, λόγω των διεθνών σχέσεων που έχει συνάψει η Ρωσία σε διάφορους τομείς. Ειδικότερα, όσο αφορά την Ελλάδα, οι σχέσεις της με τη Ρωσία γίνονται όλο και πιο στενές, αφού οι δύο αυτές χώρες συνεργάζονται σε τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού, και της εκπαίδευσης.

Η ελληνική γλώσσα είχε μεγάλη επιρροή στη ρωσική, ιδιαίτερα στην περίοδο του Βυζαντίου και του εκχριστιανισμού των Ρώσων, ενώ το ρωσικό αλφάβητο προέρχεται από το κυριλλικό αλφάβητο, το οποίο είχε σαν βάση το ελληνικό. Σήμερα, μετά από διάφορες μεταρρυθμίσεις, με σημαντικότερη αυτή του 1918, το αλφάβητο αποτελείται από 33 γράμματα, ενώ η ορθογραφία της γλώσσας απλοποιήθηκε.

Δείτε επίσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΡΩΣΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ & ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΡΩΣΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΕΣΤ ΡΩΣΙΚΩΝ
Κατασκευή Ιστοσελίδων -  Project Team. 2014 -  All rights reserved.