FAQs

Βάσεις προαγωγής παιδικών τμημάτων

Για την προαγωγή του μαθητή  στην επόμενη τάξη / επίπεδο σπουδών απαιτείται να έχει συγκεντρώσει μια ελάχιστη βαθμολογία που θα προκύπτει από το μέσο όρο των γραπτών του επιδόσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και από τους προφορικούς του βαθμούς των τριμήνων , όπως αυτά θα προκύπτουν από την κάρτα προόδου του μαθητή στο τέλος της χρονιάς.

       Οι βάσεις προαγωγής κατά τάξη έχουν ως εξής:

Pre Junior Προς Junior Δεν απαιτείται
Junior Προς A senior Δεν απαιτείται
A senior Προς Β senior 13/20ή(65%)
B senior Προς C senior 13/20ή(65%)
C senior Προς D senior 13/20ή (65%)
D senior Προς E senior 13/20ή (65%)
E senior Προς Lower 12/20ή 60%
Lower Προς Εξετάσεις Lower 12/20ή 60%

Παράδειγμα :  A senior προς B senior  13 / 20  σημαίνει  ότι για να  γίνει η προαγωγή ενός μαθητή από την μία τάξη στην άλλη απαιτείται η συγκέντρωση 13 μονάδων με άριστα το 20.

Βάσεις προαγωγής ενηλίκων

Για τις τάξεις ενηλίκων 1η, 2η , 3η και 4η  η βάση προαγωγής είναι το 13/20 ή 65%

Για τις τάξεις Lower , Advanced και Proficiency η βάση προαγωγής είναι το 12/20 ή 60%.

Τα επίσημα διπλώματα της GLOSSOLAND

Τα διπλώματα για την παρακολούθηση και επιτυχή αποπεράτωση του γνωστικού επιπέδου της γλώσσας, είναι μια πιστοποίηση γνώσεων από το πιστοποιημένο από τον ΕΟΠΠΕΠ  Κέντρο Ξένων Γλωσσών GLOSSOLAND (αρ.αδείας 2305262) και απονέμονται από την Διευθύντρια της Σχολής: 

 • προσωπικά στους σπουδαστές των τμημάτων ενηλίκων
 • προσωπικά στους μαθητές ή στους γονείς / κηδεμόνες των  μαθητών των παιδικών τμημάτων

Για την παραλαβή των διπλωμάτων οι σπουδαστές ή οι γονείς των μαθητών , υπογράφουν σχετικά στο βιβλίο-αρχείο παραλαβής πτυχίων που διατηρεί η Σχολή.

Η επίδοση διπλωμάτων μπορεί να γίνεται και σε επίσημη τελετή στο χώρο της Σχολής ή αλλού.

Βιωματική εκμάθηση της γλώσσας

Πιστεύουμε πως η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να είναι διαρκής και να μην εξαντλείται μέσα στα στενά όρια ενός βιβλίου και μιας τάξης.

 • Η διδασκαλία για να είναι ενδιαφέρουσα , δημιουργική και αποδοτική , χρειάζεται να έχει ως βασικό της μέρος την πρωτοτυπία , την φαντασία , την κίνηση , το τραγούδι , την ανάπτυξη της δυναμικής των παιδιών μέσα από δραστηριότητες που επιτρέπουν την ανάπτυξη των ενστίκτων , των ικανοτήτων και των χαρακτηριστικών του κάθε μαθητή. Αυτά ο καθηγητής καλείται να τα πετύχει μέσα και έξω από την τάξη.
 • Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα παιδιά πολύ συχνά μαθαίνουν έμμεσα παρά άμεσα. Βρίσκουν μεγάλη ευχαρίστηση στο να δημιουργούν διασκεδαστική ατμόσφαιρα σε ό,τι κάνουν. Έχουν ανεπτυγμένη φαντασία, μεγάλη διάθεση για επικοινωνία , περιέργεια .
 • Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το Σχολείο μας έχει εντάξει στο πρόγραμμά του διάφορες δραστηριότητες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια της τάξης  και επικεντρώνονται στην βιωματική εκμάθηση της γλώσσας , δηλαδή την άμεση επαφή των μαθητών με τους χώρους και τα αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκαν στα βιβλία τους
 • Έτσι , αγαπητοί γονείς , να μη σας φανεί παράξενο, αν ακούσετε από το παιδί σας ότι «σήμερα πήγαμε με το Σχολείο των αγγλικών στο Super Market» ή ότι «σήμερα το μάθημα της συνομιλίας έγινε στις κερκίδες του διπλανού πάρκου» ή «σήμερα μιλούσαμε συνέχεια αγγλικά με την κυρία μας  κοιτάζοντας τις βιτρίνες των γειτονικών καταστημάτων» κ.ά.
 • Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τα κάλαντα που θα πουν μαθητές μας στους κεντρικούς δρόμους του Ευόσμου , οι εκδηλώσεις που ετοιμάζουμε για τις Αποκριές και το καλοκαίρι , κ.ά. ,αποτελούν πολιτιστικά βιώματα σημαντικής αξίας για την προσπάθεια των παιδιών να μάθουν μια ξένη γλώσσα.
 • Είναι γεγονός ότι οι νέες αυτές τακτικές του Σχολείου μας προκαλούν έκπληξη σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν την «επιστήμη της σύγχρονης εκπαίδευσης» . Το συμπέρασμα όμως για μας είναι: ο καλύτερος τρόπος για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι η χρήση της σαν μέσο επικοινωνίας και όχι αυτοσκοπός για την απόκτηση ενός πτυχίου.

Επιθεωρήσεις καθηγητών

Οι σπουδαστές / μαθητές μπορεί να δουν σε τακτά ή τυχαία χρονικά διαστήματα κάποιον άλλο καθηγητή του Σχολείου μας ή κάποιον από την Διεύθυνση της Σχολής να επισκέπτεται την τάξη σαν παρατηρητής του μαθήματος.

 Είναι το γνωστό σε πολλούς OBSERVATION. Αυτό αποτελεί απαίτηση μιας σύγχρονης εκπαιδευτικής μονάδας και θα γίνεται στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των καθηγητών και της προσπάθειας για συνεχή βελτίωση με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Τμήματα

Προκειμένου να διατηρήσουμε υψηλό επίπεδο διδασκαλίας δίνουμε την απαραίτητη προσοχή στη σύνθεση των τμημάτων και στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το μάθημα

 • Φροντίζουμε ώστε τα τμήματα να είναι ολιγομελή.
 • Υποστηρίζουμε την προσωπική επαφή του καθηγητή και των σπουδαστών / μαθητών.
 • Εξασφαλίζουμε ιδανικό περιβάλλον διδασκαλίας
 • Φροντίζουμε ώστε οι σπουδαστές κάθε τμήματος (όσο είναι δυνατόν) να είναι ίδιας ηλικίας, επιπέδου γνώσεων και ενδιαφερόντων.
 • Πριν την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα ο υποψήφιος σπουδαστής / μαθητής πραγματοποιεί κατατακτήριο τεστ. 

Ατομικά μαθήματα

Όλο το πρόγραμμα , η ειδική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό υλικό , προσφέρεται και σε ένα μόνο άτομο.

 • Ο σπουδαστής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ατομικό πρόγραμμα με τον καθηγητή , στην αίθουσα διδασκαλίας. ΄Έτσι έχει την ευχέρεια προγραμματισμού , τόσο των διδακτικών ωρών , όσο και του ρυθμού των παραδόσεων και του διαβάσματος.
 •  Ατομικά μαθήματα γίνονται σε παιδιά και σε ενήλικες.
 •  Τα μαθήματα είναι δυνατόν να γίνουν πρωϊνές , απογευματινές ή και βραδινές ώρες.

Καθηγητές

Καθώς στο Σχολείο μας εφαρμόζεται αυστηρό σύστημα ελέγχου της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, δίνεται η απαραίτητη προσοχή στην επιλογή του διδακτικού προσωπικού.

Γι΄ αυτόν τον λόγο:

 • Οι καθηγητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες ,υψηλού επιπέδου καθηγητές με πανεπιστημιακή μόρφωση και εμπειρία τόσο σε παιδικά προγράμματα, όσο και σε προγράμματα ενηλίκων.
 • Εκπαιδεύονται με έναν κύκλο ειδικών σεμιναρίων επιμόρφωσης στη μεθοδολογία της σύγχρονης διδασκαλίας
 • Επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια για την ικανότητα μετάδοσης γνώσεων και διδασκαλίας
 • Επιμορφώνονται και ενημερώνονται συνεχώς, σχετικά με τα νέα πορίσματα της παιδαγωγικής και της διδακτικής.

Μαθήματα στην αίθουσα

Οι καθηγητές που συνεργάζονται μαζί μας ξέρουν καλά τη δουλειά τους και την διεκπεραιώνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο βασικός εξοπλισμός κάθε αίθουσας διδασκαλίας είναι ένα οβάλ τραπέζι, περιφερειακά οι καρέκλες, ένας λευκός πίνακας μαρκαδόρου που μετατρέπεται σε διαδραστικό πίνακα με το σύστημα mimio , ένας Ηλεκτρονικός Υπολογιστής , ηχητική εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών και ο βιντεοπροβολέας οροφής που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος mimio.

Η ώρα διδασκαλίας στο Σχολείο μας διαρκεί 45 λεπτά.

Μαθήματα στο εργαστήριο γλώσσας

Τα μαθήματα στο «εργαστήριο γλώσσας»  γίνονται κάτω από την καθοδήγηση , εποπτεία και φροντίδα ειδικών καθηγητών.

Σκοπό έχουν την εξοικείωση του σπουδαστή στο να μάθει να λύνει ασκήσεις γλώσσας με διάφορους τρόπους και μάλιστα σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Τα μαθήματα Αγγλικών στο εργαστήριο γλώσσας  είναι ενταγμένα στο συνολικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 

Στις τάξεις Prejunior και Junior ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και μπορείς να κάνεις το μάθημά σου σε συνεργασία και με άλλον συμμαθητή σου στον ίδιο υπολογιστή. 

 • Προγράμματα multimedia

Τα interactive αυτά προγράμματα είναι κατασκευασμένα από μεγάλους διεθνείς εκδοτικούς οίκους ξενόγλωσσων προγραμμάτων.

Υπάρχουν εκπαιδευτικά προγράμματα εξάσκησης της Αγγλικής γλώσσας για όλα τα επίπεδα σπουδών, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

Το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό, πολλές φορές υπό μορφή παιγνιδιού ή κινουμένων σχεδίων ή ακόμα και μέσω μικρών video-clip, είναι άριστο και ανάλογο με το κάθε επίπεδο της τάξης σου.

Μέσα από τα προγράμματα αυτά με έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο οδηγείσαι στη χρήση της γλώσσας, λύνοντας ασκήσεις πολλών μορφών , μικρές σπαζοκεφαλιές, ή παίζοντας διάφορα εκπαιδευτικά παιγνίδια.

Εξασκείσαι επίσης ακούγοντας μέσω ακουστικών και επαναλαμβάνοντας μέσω μικροφώνου διάφορες λέξεις ή φράσεις.

 

Η εξάσκηση on-line με το portal της GLOSSOLAND

Με το κέφι και το μεράκι που διαθέτουμε και με την συνεργασία πολλών εκπαιδευτικών , δημιουργήσαμε στην Σχολή μας μια εκπληκτική  δικτυακή εκπαιδευτική σελίδα, που ανταγωνίζεται αυτές των πιο οργανωμένων σχολείων της Ευρώπης και Αμερικής.

Κατά γενική ομολογία όλων όσοι ασχολούνται  με την τεχνολογία στην ξενόγλωσση εκπαίδευση είναι  ό,τι καλύτερο υπάρχει στο χώρο της εκμάθησης  ξένων γλωσσών μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας  www.glossoland.gr και ειδικότερα στην αρχική σελίδα οι σπουδαστές/μαθητές μπορούν να μπαίνουν ΔΩΡΕΑΝ στην on-line εκπαίδευση και μέσα από το portal να :

 • Έχουν πρόσβαση σε μια σπουδαία  εκπαιδευτική δικτυακή  σελίδα
 • Επικοινωνούν φωνητικά  με συνομήλικους μαθητές ξένων γλωσσών  από όλο τον κόσμο
 • Με ένα κλικ βρίσκουν τα πιο ενδιαφέροντα θέματα : εγκυκλοπαίδειες , λεξικά , εφημερίδες , on line tests , γραμματική , listening , online radio , εκπαιδευτικά παιγνίδια, juke box , karaoke κ.ά.
 • Συνομιλούν γραπτώς  μέσα από chat rooms με άλλους σπουδαστές- μαθητές από όλο τον κόσμο
 • Κάνουν projects και βοηθητικές δραστηριότητες
 • Έχουν πρόσβαση στα πιο γνωστά παραμύθια με ήχο και εικόνα και εργάζονται με ασκήσεις πάνω σ’ αυτά.
 • Στέλνουν δικές τους εργασίες , οι οποίες δημοσιεύονται σε ειδικές σελίδες του www.glossoland.gr ως «εργασίες μαθητών »
 • Παίζουν διάφορα εκπαιδευτικά παιγνίδια (scrabble , hangman ,κλπ) μόνοι τους ή διαγωνίζονται με άλλους σπουδαστές – μαθητές από όλο τον κόσμο
 • Λύνουν σταυρόλεξα και σπαζοκεφαλιές
 • Ακούν ή βλέπουν σε video clip τα πιο δημοφιλή ξενόγλωσσα  τραγούδια , βλέποντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα τους στίχους.
 • Όλα αυτά στη ξένη γλώσσα που σπουδάζει ο καθένας
 • Το  portal του www.glossoland.gr εξελίσσεται καθημερινά

Προπτυχιακή βοήθεια

Τους  τελευταίους μήνες πριν τις εξετάσεις των πτυχίων  Lower , Advanced , Proficiency η Σχολή μας έχει καθιερώσει έξτρα προπτυχιακή βοήθεια , που διενεργείται  Σάββατα και περιλαμβάνει, ομαδική ακουστική εξάσκηση (listening) ή εξάσκηση συνομιλίας κατά ζεύγη (speaking).

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές και σπουδαστές μας εκμεταλλεύονται δημιουργικά τα ελεύθερα Σάββατά τους και εξασκούνται σε συνθήκες εξετάσεων.

Τα μαθήματα αυτά γίνονται όταν συμπληρώνεται ικανοποιητικός αριθμός  μαθητών / σπουδαστών , είναι προαιρετικά και δεν δεσμεύουν την Σχολή στην διενέργειά τους.

Προσομοίωση εξετάσεων

Κάθε Απρίλιο γίνονται τεστ προσομοίωσης (mock tests or simulation tests) στο Σχολείο για τους μαθητές που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις διαφόρων πιστοποιητικών/διπλωμάτων.

 Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε απομίμηση των συνθηκών που θα αντιμετωπίσουν οι σπουδαστές / μαθητές κατά την ημέρα των εξετάσεων και τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι πολύτιμα , γιατί τους δίνουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουν οι ίδιοι κατά πόσο είναι έτοιμοι για τις πραγματικές εξετάσεις.

Τα τεστ αυτά γίνονται για τους σπουδαστές που θα συμμετέχουν στις εξετάσεις των επιπέδων Β2, C1 , C2.

Τα τεστ ανακοινώνονται από την Διευθύντρια σπουδών τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν και γίνονται μόνο ομαδικά.

Η Σχολή δεν έχει την δυνατότητα επανάληψης του τεστ ατομικά , για τον λόγο αυτό φρόντισε να είσαι στο χώρο 10΄ νωρίτερα στην καθορισμένη ημέρα και ώρα.

Τεστ προόδου παιδικών τμημάτων

Σε τακτά χρονικά διαστήματα (πριν τα Χριστούγεννα, πριν το Πάσχα και λίγο πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς) οι μαθητές πρέπει να γράψουν  τα τεστ τριμήνων.

Αυτό αποσκοπεί στην επανάληψη της ύλης που διδάχτηκαν και δίνουν την ευκαιρία να αποδείξουν πόσο καλά την έμαθαν.

ΤΕΣΤ Α΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ: Διενεργείται την 1η εβδομάδα του  Δεκεμβρίου

ΤΕΣΤ Β΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ: Διενεργείται συνήθως την  1η εβδομάδα του Απριλίου (ανάλογα και με το Πάσχα)

ΤΕΣΤ Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ: Διενεργείται συνήθως την 2η εβδομάδα του Μαΐου (ανάλογα και με το Πάσχα)

Σημείωση: Οι τάξεις junior καθώς και οι 1η και 2η  (όλων των γλωσσών) γράφουν το τεστ σε 1 ώρα. Οι μεγαλύτερες τάξεις  σε 2 ώρες.

Δελτίο προόδου

Το Δελτίο Προόδου δημιουργήθηκε έτσι ώστε ο καθηγητής εντοπίζοντας κάποιες αδυναμίες του σπουδαστή/μαθητή, να κάνει  τις ανάλογες προτάσεις και να δίνει  λύσεις,  ώστε να επιτυγχάνεται η βελτίωσή του.

Η εφαρμογή του Δελτίου Προόδου έχει ως εξής:

 Έχει αναλυθεί η ξένη γλώσσα σε 15 σημεία και ο καθηγητής σημειώνει την απόδοση του σπουδαστή/μαθητή σε κάθε σημείο και όπου ο μαθητής χρειάζεται βελτίωση του δίνει σχετική βοήθεια με ανάλογες ΓΡΑΠΤΕΣ οδηγίες.

Το Δελτίο Προόδου συμπληρώνεται από τον καθηγητή 2 φορές μέχρι το τέλος του κάθε προγράμματος ενηλίκων και επιδίδεται προσωπικά στον ενήλικα σπουδαστή.

Στα παιδικά τμήματα επιδίδεται στον μαθητή ένα αντίγραφο του Δελτίου Προόδου ,το οποίο αφού υπογραφεί από τον γονέα / κηδεμόνα , ο μαθητής το επιστρέφει στον καθηγητή την επόμενη φορά που έχει μάθημα . Στην συνέχεια ο καθηγητής παραδίδει στον μαθητή το πρωτότυπο φύλλο του Δελτίου Προόδου για να το κρατήσει.

Κάρτα προόδου

Η Κάρτα Προόδου  δημιουργήθηκε για να καταγράφεται και παρακολουθείται η επίδοση των μαθητών στην εκμάθηση της γλώσσας , ώστε να γνωρίζει ο μαθητής και ο γονέας / κηδεμόνας την απόδοσή του.

Η Κάρτα Προόδου  δίνεται 3 φορές τον χρόνο (ανά τρίμηνο). Οι καθηγητές συντάσσουν τη κάρτα και καταγράφουν την δραστηριότητα των μαθητών μέσα στη τάξη και τα γραπτά αποτελέσματα ανά τρίμηνο.

Την Κάρτα Προόδου υπογράφουν οι καθηγητές, η Διευθύντρια Σπουδών και ο γονέας / κηδεμόνας.

Η Κάρτα Προόδου είναι μόνο για μαθητές των παιδικών τμημάτων.

Η ώρα γονέα

Στη GLOSSOLAND δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ενημέρωση των γονέων για την πορεία των παιδιών τους στην εκμάθηση των ξένων γλωσσών.

Για το λόγο αυτό καθιερώσαμε εβδομαδιαία ενημέρωση των γονέων από τους καθηγητές και τους διευθυντές της σχολής σε ορισμένη ημέρα και ώρα που ανακοινώνεται στους γονείς μέσω των μαθητών με την έναρξη της χρονιάς και μέσω ιντερνετ από την ιστοσελίδα μας.

Από την σχολική χρονιά 2014-15 στην ΩΡΑ ΓΟΝΕΑ  οι γονείς έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται από τους καθηγητές από το σπίτι τους βλέποντας και συνομιλώντας ζωντανά με τον καθηγητή μέσω skype.

Η ιντερνετική πλατφόρμα EDMODO

Από το 2015 το φυλλάδιο ύλης που διατηρούσε η Σχολή με την φροντίδα του κάθε καθηγητή καταργήθηκε.

Το βιβλίο αυτό αντικαταστάθηκε από την ιντερνετική σχολική πλατφόρμα EDMODO,για την χρήση της οποίας ο κάθε μαθητής μας προμηθεύεται από τον καθηγητή του έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό εισέρχεται οποιαδήποτε στιγμή στη πλατφόρμα και πιο συγκεκριμένα στο τμήμα του και βρίσκει την ύλη των μαθημάτων που έχει παραδώσει ο καθηγητής, αφού αυτός αμέσως μετά το μάθημα φρόντισε και ενημέρωσε την σχετική σελίδα του τμήματος.

Με το ίδιο τρόπο ο καθηγητής δίνει στους μαθητές του οποιαδήποτε άλλη έξτρα εργασία αυτός κρίνει ότι μπορεί να ενισχύσει το εκπαιδευτικό του έργο.

Σεμινάρια καθηγητών

Η Διεύθυνση της Σχολής φροντίζει ώστε οι καθηγητές της GLOSSOLAND να βρίσκονται πάντα στα υψηλότερα standarts της επιμόρφωσης.

Για το λόγο αυτό σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται  «επιμορφωτικά σεμινάρια καθηγητών» στα οποία συμμετέχουν όλοι οι καθηγητές από όλες τις γλώσσες και οι Διευθυντές της Σχολής.

Στα επιμορφωτικά αυτά σεμινάρια εισηγητές είναι οι καλύτεροι εκπαιδευτές της χώρας μας και διδάσκονται μεθοδολογία, μεταδοτικότητα, σύγχρονοι τρόποι διδασκαλίας, μαθησιακά προβλήματα κ.α.

Οι καθηγητές μας παρακολουθούν υποχρεωτικά τα σεμινάρια και ανταλλάσσουν απόψεις αναλύοντας εκπαιδευτικά θέματα και μεθόδουςδιδασκαλίας.

Επίσης ο κάθε καθηγητής παρουσιάζει το έργο του αναλυτικά για κάθε τμήμα που διδάσκει και παίρνονται συλλογικές αποφάσεις για βελτιώσεις σε απόδοση , διδασκαλία , μεθοδικότητα, βοήθεια σε συγκεκριμένους σπουδαστές κλπ.

Τρόποι πληρωμής διδάκτρων

Η GLOSSOLAND για να είναι έννομη και σύμφωνη με τις απαιτήσεις της Πολιτείας κόβει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για τα δίδακτρα τα οποία εισπράτει.Οι ημερομηνίες των δόσεων είναι σχεδόν  συγκεκριμένς για να συμφωνούν με τις φορολογικές απαιτήσεις της Πολιτείας.

Για τα Παιδικά Τμήματα

Το ετήσιο ποσό των διδάκτρων εξοφλείται σε 8 δόσεις (σύμφωνα με τις ημερομηνίες που συνομολογούνται την ημέρα της εγγραφής), όπου και συμπληρώνεται η Αίτηση-Δήλωση Εγγραφής του μαθητή.

Κατά την πληρωμή εκδίδεται απόδειξη είσπραξης του ποσού της δόσης και συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον εκπρόσωπο τηςGLOSSOLAND το αντίστοιχο τετραγωνίδιο στην  Αίτηση-Δήλωση Εγγραφής του Μαθητή και της Σχολής.

Για τα Τμήματα των Ενηλίκων

Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δόσεις, ανάλογα  με το χρονοδιάγραμμα του εκπαιδευτικού προγράμματος  που ακολουθεί ο κάθε σπουδαστής  και πάντα σύμφωνα με το πρόγραμμα δόσεων της Σχολής.

Δίνεται  η δυνατότητα πληρωμής των διδάκτρων με Άτοκες Δόσεις με Οποιαδήποτε Πιστωτική Κάρτα.

Εκπτώσεις διδάκτρων

Οι εκπτώσεις στα δίδακτρα που ισχύουν αφορούν τις παρακάτω περιπτώσεις:

 1. a)       Στα 2 αδέρφια έκπτωση 10% στα δίδακτρα του μικρότερου.
 2. c)       Από το 3ο παιδί και πάνω η φοίτηση είναι ΔΩΡΕΑΝ (ισχύει για αδέρφια που φοιτούν το ίδιο χρονικό διάστημα).
 3. d)       Σε σύζυγο ή παιδί σπουδαστή έκπτωση 10% στα δίδακτρα του δεύτερου
 4. e)       Παρακολούθηση 2ης γλώσσας έκπτωση 10% στα δίδακτρα αυτής της γλώσσας.
 5. f)        Σε πληρωμές μετρητοίς μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ.
 6. g)       Δείτε εδώ το εκπτωτικό πρόγραμμα 1 + 1 = – 20%. Σας συμφέρει!

Σημείωση : Οι εκπτώσεις δεν δίνονται  αθροιστικά  (πάντοτε ισχύει 1 μόνο έκπτωση, η μεγαλύτερη).

Αυξήσεις διδάκτρων

Συναισθανόμενοι την οικονομική κρίση που διέρχεται η κάθε οικογένεια, αύξηση στα δίδακτρά της η GLOSSOLAND έχει να κάνει από το 2009. Πιθανή αύξηση διδάκτρων επέρχεται τη νέα σχολική χρονιά περίπου στο τέλος Ιουλίου και η Σχολή  φροντίζει ώστε  να είναι λογική, πλήρως ανταγωνιστική και πάντα στα πλαίσια της αύξησης του πληθωρισμού.

Καθυστέρηση πληρωμής διδάκτρων

Μη ξεχνάτε ότι η λειτουργία της Σχολής εξαρτάται αποκλειστικά από τα δίδακτρα των μαθητών της.

Για να παρέχει η GLOSSOLAND υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης είναι απαραίτητη η τήρηση των οικονομικών συμφωνιών μεταξύ Σχολής – Σπουδαστών.

Έτσι σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής χρονολογημένης δόσης των διδάκτρων  μπορεί να γίνει τηλεφωνική υπενθύμιση από εκπρόσωπο της Σχολής στο γονέα ή στον κηδεμόνα.

Στους ενήλικες σπουδαστές μπορεί να γίνει υπενθύμιση στον ίδιο/ίδια για την ημερομηνία της καθυστερημένης δόσης.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα παρακαλούμε επικοινωνήστε έγκαιρα με τον Διευθυντή της Σχολής. Είναι προτιμότερο από την αποσιώπηση του προβλήματος.

Αποτελεί πάγια τακτική μας να μη φέρνουμε το παιδί σε δύσκολη θέση απασχολόντας το με οικονομικά θέματα, αλλά αντιθέτως να θέτουμε το πρόβλημα απ’ ευθείας στο γονέα / κηδεμόνα.

Ακραίες περιπτώσεις μη καταβολής  διδάκτρων για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού γίνει και η τελευταία τηλεφωνική  προσέγγιση , το θέμα ανατίθεται στην νομική υπηρεσία  για να τακτοποιήσει το θέμα .

Ημέρες και ώρες λειτουργίας Σχολής

Η Σχολή λειτουργεί  όλη την διάρκεια του χρόνου εκτός από τις ημέρες των επισήμων αργιών και τις ημέρες των θερινών διακοπών (1-20 Αυγούστου)

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ:

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11.00 – 22.00

        ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ (ΑΠΟ 15/6 ΕΩΣ 31/7) :

ΔΕΥΤΕΡΑ έως ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.30 – 13.00 και 17.30 – 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Οναμασίες αιθουσών

Η Διεύθυνση της Σχολής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σπουδαστών της  και θέλοντας να τιμήσει το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» των προγόνων μας, έδωσε χαρακτηριστικά ονόματα στις αίθουσες του Σχολείου.

 Έτσι  οι αίθουσες διδασκαλίας έχουν τις ονομασίες γνωστών ηρωίδων από αρχαίες ελληνικές τραγωδίες, όπως  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ , ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ , ΗΛΕΚΤΡΑ και ΕΚΑΒΗ

Ο χώρος των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών χαρακτηριστικά αναφέρεται ως COMPUTER LABORATORY (LAB) ή ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ

Ο χώρος  της Γραμματείας ως INFORMATION (INFO) CENTER

Το γραφείο των Διευθυντών ως ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ.

Οι γιορτές της GLOSSOLAND

Το Σχολείο μας συνηθίζει να διοργανώνει γιορτές ξεχωριστά για τα παιδιά και ξεχωριστά για τους  ενήλικες.  με διάφορες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα ,  τις Αποκριές και στον ετήσιο Αποχαιρετισμό κάθε Ιούνιο.

 Οι γιορτές αυτές ανακοινώνονται έγκαιρα από την Διεύθυνση για τον τόπο , την ημέρα  και την ώρα τέλεσής τους και επικρατεί φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με κεράσματα , χορό , τραγούδια, διάφορους διαγωνισμούς (χορού , τραγουδιού , αμφίεσης κλπ)  μεταξύ των μαθητών.Η Σχολή βραβεύει τους νικητές με διάφορα δώρα.

Οι  γιορτές πλαισιώνονται από ταχυδακτυλουργούς , μάγους , τραγουδιστές κλπ. για ξεχωριστή διασκέδαση και τέρψη των μαθητών και των γονέων τους. Τελευταία στην αποχαιρετιστήρια μέρα έχει καθιερωθεί το «Glosso-Souvlaki Party».

Αργίες

Στη GLOSSOLAND λόγω διαφόρων επισήμων αργιών δεν γίνονται  μαθήματα κατά τις ακόλουθες ημέρες και περιόδους:

26η Οκτωβρίου (Αγίου Δημητρίου- Γιορτή Πολιούχου Αγίου Θεσσαλονίκης)

28η Οκτωβρίου (Εθνική Επέτειος)

17η Νοεμβρίου (Επέτειος του Πολυτεχνείου – Σχολική Γιορτή)

24η Δεκεμβρίου έως και 7η Ιανουαρίου (Σχολικές Διακοπές Χριστουγέννων)

30η Ιανουαρίου (Τριών Ιεραρχών – Σχολική Γιορτή)

Καθαρή Δευτέρα (Κινητή Θρησκευτική γιορτή)

25η Μαρτίου (Εθνική Επέτειος)

Μεγάλη Δευτέρα ως και Κυριακή του Θωμά (Σχολικές Διακοπές Πάσχα)

1η Μαΐου (Εργατική γιορτή)

Αγίου Πνεύματος (πάντοτε Δευτέρα – Κινητή Θρησκευτική γιορτή)

Σημείωση 1 : Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών , ιώσεων , επιδημιών , κλπ., θα υπάρχει συμμόρφωση του Σχολείου με τις εκάστοτε υπουργικές ή νομαρχιακές αποφάσεις.

Σημείωση 2 : Η Γραμματεία της Σχολής είναι κλειστή στις διακοπές  των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Χρήση τηλεφώνων

Η χρήση των τηλεφώνων του Σχολείου από τους μαθητές γίνεται μόνο μετά από σχετική ενημέρωση της Γραμματείας του Σχολείου.

Εξυπηρετούνται όλες οι επικοινωνίες με τους γονείς σε σταθερά τηλέφωνα ενώ κλήση κινητών από τα τηλέφωνα του Σχολείου γίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.

Τεχνολογικός εξοπλισμός

Το Σχολείο μας είναι πλήρως μηχανογραφημένο και άρτια εξοπλισμένο σύμφωνα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Υπάρχουν συνολικά 18 επιτραπέζιοι και ένας φορητός ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από τους οποίους 7 στο «εργαστήριο γλώσσας » , από ένας στην Γραμματεία  και στο Γραφείο Διεύθυνσης και από ένας τοποθετημένος στις  αίθουσες. Ο φορητός (laptop) υπολογιστής χρησιμοποιείται από τον Διευθυντή για παρουσιάσεις και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

 Όλοι οι υπολογιστές είναι συνδεμένοι μεταξύ τους σε δίκτυο , με 2 εκτυπωτές , με scanner και e-fax και είναι συνδεμένοι στο internet με ταχύτητα ADSL 24 Mbps . Επίσης όλοι οι υπολογιστές είναι εφοδιασμένοι με ζεύγη ακουστικών , μεγάφωνα και μικρόφωνα.

Όλες οι αίθουσες της σχολής είναι εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες mimio , βιντεοπροβολείς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές και υπάρχει  το πλέον σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα DES (Digital Educational System), που χρησιμοποιείται για παραδόσεις μαθημάτων και εξάσκηση των μαθητών στη γλώσσα μέσω interactive προγραμμάτων και του εκπαιδευτικού Internet.

Το φωτοτυπικό μηχάνημα της Σχολής χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το προσωπικό της Σχολής και μόνο για εργασίες του Σχολείου.

  Απαγορεύεται η χρήση του φωτοτυπικού από τους σπουδαστές.

Το κουτί «η γνώμη σας μας κάνει καλύτερους»

Στην υποδοχή της Σχολής υπάρχει ένα μπλε κουτί με την ένδειξη «Η γνώμη σας μας κάνει καλύτερους».

Καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας προς τους σπουδαστές / μαθητές μας και σας παρακαλούμε αν κάτι μας διέφυγε να μας το υποδείξετε.

Σχόλια και προτάσεις που γίνονται καλοπροαίρετα πάντοτε βοηθούν.

Δηλώσεις συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ξένης γλώσσας

Ο τρόπος και η διαδικασία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις διάφορες εξετάσεις αναγνωρισμένων πτυχίων, δεν είναι ίδιος σε κάθε εξεταστικό φορέα. Πάντως ατομικές δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνουν σε όλους τους εξεταστικούς φορείς.

Μερικοί εξεταστικοί φορείς δέχονται ομαδικές δηλώσεις συμμετοχής , μέσω του σχολείου και οι υποψήφιοι πληρώνουν χαμηλότερα εξέταστρα , εξετάζονται στο ίδιο εξεταστικό κέντρο, την ίδια ημέρα και ώρα και μάλιστα την ημέρα των εξετάσεων οι σπουδαστές / μαθητές  (κατά βάση )κάθονται στις θέσεις  με την σειρά που τους δήλωσε η Σχολή.

Προώθηση σπουδαστών / μαθητών από τη Σχολή μας με ομαδική δήλωση συμμετοχής , σε εξετάσεις αναγνωρισμένων πτυχίων , γίνεται ΜΟΝΟ μετά από έγκριση της Διευθύντριας Σπουδών. Η έγκριση είναι αποτέλεσμα της γενικής βαθμολογίας των γραπτών τεστ του σπουδαστή / μαθητή μέχρι την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και της βαθμολογίας του mock test που θα έχει πάρει μέρος υποχρεωτικά.

 • Αν ο μέσος όρος αυτών των δύο,  είναι μεγαλύτερος ή ίσος του 60%, τότε η Σχολή προωθεί τον σπουδαστή / μαθητή μέσω ομαδικής δήλωσης συμμετοχής να συμμετάσχει στις εξετάσεις..
 • Αν ο μέσος όρος είναι χαμηλότερος του 60% τότε ο σπουδαστής / μαθητής μπορεί να συμμετέχει στις εξετάσεις με ατομική δήλωση συμμετοχής.

Τα εξέταστρα καταβάλλονται αποκλειστικά από τον υποψήφιο με μετρητά.

Σε περίπτωση ομαδικής συμμετοχής τα εξέταστρα συλλέγονται από την Σχολή με κατάσταση και κατατίθενται στον εξεταστικό φορέα, ο οποίος εκδίδει συγκεντρωτική απόδειξη εξέταστρων για όλους τους συμμετέχοντες.  Μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, που αφορά αποκλειστικά τον εξεταστικό φορέα, αποστέλλονται στη Σχολή ατομικές αποδείξεις των εξέταστρων , οι οποίες και επιδίδονται από την Γραμματεία στους ενδιαφερόμενους.

Σε ατομικές δηλώσεις συμμετοχής η απόδειξη των εξέταστρων επιδίδεται από τον εξεταστικό φορέα άμεσα στον υποψήφιο ή αποστέλλεται ταχυδρομικά ανάλογα.

Οι προθεσμίες των δηλώσεων συμμετοχής για τις εξετάσεις αναγνωρισμένων πτυχίων , καθώς και το ποσόν εξέταστρων, για όλες τις γλώσσες, ανακοινώνονται στους σπουδαστές / μαθητές  μας, τουλάχιστον μια εβδομάδα νωρίτερα πριν την λήξη της προθεσμίας συμμετοχών.

Παραλαβή δελτίων συμμετοχής σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων ξένης γλώσσας

Τα δελτία συμμετοχής περιλαμβάνουν τον κωδικό υποψηφίου ,την ημερομηνία και την ώρα των γραπτών και των προφορικών εξετάσεων , τον τόπο των εξετάσεων και ορισμένες χρήσιμες οδηγίες για τις εξετάσεις. Το ίδιο έντυπο περιλαμβάνει και την απόδειξη των εξετάστρων.

Όταν η δήλωση συμμετοχής έχει γίνει ατομικά , τότε το δελτίο συμμετοχής, που εκδίδει ο εξεταστικός φορέας , αποστέλλεται ταχυδρομικά στη διεύθυνση που δήλωσε ο υποψήφιος.

Στην ομαδική δήλωση συμμετοχής των υποψηφίων μέσω της Σχολής, τα δελτία συμμετοχών αποστέλλονται στην Σχολή, η οποία μετά από σχετική υπογραφή παραλαβής από τον ενδιαφερόμενο τα επιδίδει προσωπικά σε αυτούς.

Μετάβαση στα εξεταστικά κέντρα

Οι σπουδαστές / μαθητές, που παίρνουν μέρος σε εξωτερικές (γραπτές ή προφορικές)  εξετάσεις πτυχίων όλων των γλωσσών, μετακινούνται στα εξεταστικά κέντρα με δική τους ευθύνη και με δικό τους μεταφορικό μέσο.

Συνιστάται η προσοχή σε όλους να παρευρίσκονται στον χώρο των εξετάσεων τουλάχιστον 40 λεπτά πριν την κανονική ώρα έναρξης, που αναγράφεται στο σημείωμα συμμετοχής, που τους έχει αποσταλεί.

Σε ορισμένες περιπτώσεις και εφ’ όσον οι εξετάσεις  διεξάγονται σε χώρους που βρίσκονται κοντά στη Σχολή μας και η μετάβαση μπορεί να γίνει με τα πόδια , τότε γίνεται συγκέντρωση των υποψηφίων νωρίτερα στη Σχολή και όλοι μαζί με τον υπεύθυνο της Σχολής , μεταβαίνουν στο εξεταστικό κέντρο.

Ειδικά για τους μικρούς μαθητές και όταν οι εξετάσεις γίνονται σε εξεταστικά κέντρα της πόλης , θα πρέπει οι γονείς / κηδεμόνες αποκλειστικά να μεριμνήσουν για την μετάβαση και επιστροφή τους , τόσο για τις γραπτές όσο και για τις προφορικές εξετάσεις.

Την ημέρα των εξετάσεων

Σε όλες τις εξετάσεις , όλοι οι εξεταστικοί φορείς διαπιστώνουν την ταυτότητα του διαγωνιζόμενου και ελέγχουν το δελτίο συμμετοχής του.

Για το λόγο αυτό τη μέρα των εξετάσεων ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να πάρετε μαζί σας την ταυτότητα  (ή το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας ή το διαβατήριό σας)  και το δελτίο συμμετοχής, (που περιέχει τον κωδικό υποψηφίου).

ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ επίσης να έχετε μαζί σας ρολόι χεριού , 2 μολύβια μαλακά , στυλό και σβηστήρα. Τα διορθωτικά απαγορεύονται. Για να ξεπεράσετε  προβλήματα με μουτζούρες, όταν θα γράφετε το writing με στυλό, μια καλή λύση είναι ο ειδικός στυλό με σβηστήρα και μελάνη που σβήνει. Θα τον βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία.

Οι μικροί μαθητές που παίρνουν μέρος στις εξετάσεις YOUNG LEARNERS του Cambridge πρέπει να έχουν μαζί τους και ένα σετ με πολύχρωμους μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές.

ΠΡΙΝ, ΜΕΤΑ και ΚΑΤΑ την διάρκεια των εξετάσεων θα σε περιμένουν έξω από το εξεταστικό κέντρο οι Καθηγητές σου ή η Διευθύντρια Σπουδών.

Τις ώρες αυτές  χρειάζεσαι ειδική  στήριξη και συμπαράσταση και οι καθηγητές σου, να είσαι σίγουρος, ότι έχουν την ίδια αγωνία με σένα. Πρέπει να συζητήσεις μαζί τους διάφορα θέματα των εξετάσεων και να πάρεις σωστές απαντήσεις.

Η Σχολή μας έχει μεγάλη ευαισθησία  σ’ αυτό το θέμα, γι αυτό και θα μας βρεις όλους συμπαραστάτες  σ’ αυτή τη δύσκολη μέρα της ζωής σου.

 Μη ξεχνάς ότι τόσος καιρός που πέρασε, έχοντας στις τάξεις μας ένα άτομο με στόχους και φιλοδοξίες  ,όπως είσαι εσύ,  μας κάνει να συμπάσχουμε μαζί σου.

Ενημέρωση αποτελεσμάτων των εξετάσεων

Οι περισσότεροι εξεταστικοί φορείς  αποστέλλουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων μετά από 2 – 3 μήνες (ανάλογα) .

Το χαρτί των αποτελεσμάτων είναι προσωπικό και αποστέλλεται στην διεύθυνση του υποψηφίου  ή στη Σχολή , ανάλογα με τον εξεταστικό φορέα.

Με την παραλαβή των αποτελεσμάτων η Σχολή ανακοινώνει άμεσα τους καταλόγους των επιτυχόντων σε εμφανές σημείο του διδακτηρίου και στην ιστοσελίδα www.glossoland.gr.

Πολιτική της Σχολής είναι να μην ειδοποιεί ατομικά με το τηλέφωνο τον κάθε σπουδαστή για την επιτυχία του ή μη στις εξετάσεις των πτυχίων.

Μερικοί εξεταστικοί φορείς δημοσιεύουν τα αποτελέσματα στις σελίδες τους στο Internet πολύ νωρίτερα, πριν αυτά αποσταλούν  στα σχολεία ή στους ενδιαφερόμενους.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας για τις εξετάσεις των Ελληνικών , δεν αποστέλλει αποτελέσματα στους υποψηφίους, αλλά αναρτά σχετικούς πίνακες επιτυχόντων στο εξεταστικό κέντρο στο Σχολείο Ελληνικής γλώσσας στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Τα αποτελέσματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας ανακοινώνονται μόνο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας  στο internet και στις Διευθύνσεις Β΄θμιας εκπαίδευσης.

Παραλαβή διπλωμάτων από τη GLOSSOLAND

Στις ομαδικές συμμετοχές μέσω Σχολής, τα διπλώματα από τους αντίστοιχους  εξεταστικούς φορείς αποστέλλονται με συστημένη επιστολή στη Σχολή. Η Σχολή με την σειρά της, ειδοποιεί τους πτυχιούχους τηλεφωνικά και παραδίδει αποκλειστικά στους ίδιους ή στους γονείς τους τα διπλώματα.

Για την παραλαβή του κάθε διπλώματος ο σπουδαστής / μαθητής υπογράφει σχετικά στο βιβλίο παραλαβής διπλωμάτων που τηρεί η Σχολή ή σε φωτοαντίγραφο του ίδιου του διπλώματος ότι το παρέλαβε.

Στις ατομικές συμμετοχές τα διπλώματα αποστέλλονται στην διεύθυνση του υποψηφίου με συστημένη ταχυδρομική επιστολή από τον εξεταστικό φορέα.

Γιατί να μάθει κάποιος Γαλλικά;

Η Γαλλική είναι μια γλώσσα εύηχη, μουσική, φίνα και αριστοκρατική. Είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την Αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στην Ελληνική και Λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Κάποιος που ξέρει Γαλλικά μπορεί να μάθει εύκολα άλλες γλώσσες;

Μαθαίνοντας σωστά Γαλλικά μπορείτε στη συνέχεια να μάθετε ευκολότερα Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ρουμανικά.

Μιλώντας Γαλλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

Οι Έλληνες που μιλούν Γαλλικά, μπορούν ευκολότερα να καταλάβουν υψηλές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, μπορούν να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και άλλων νομικών υπηρεσιών. Τρεις μεγάλες πόλεις-κλειδιά: Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο είναι Γαλλόφωνες.

Πόσα είναι τα διπλώματα στη Γαλλική γλώσσα;

Τα νέα διπλώματα (Delf και Dalf) είναι έξι (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2). Ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν και τα διπλώματα Sorbonne I, Sorbonne II, Sorbonne III.

Τα διπλώματα είναι απαραίτητα;

Όχι απαραίτητα, αφού πρωταρχικός μας στόχος είναι η λειτουργική γνώση της γλώσσας και η επικοινωνία. Παρόλα αυτά τα διπλώματα πιστοποιούν τις γνώσεις σας στη Γαλλική γλώσσα και ταυτόχρονα σας ανοίγουν τις πύλες για σπουδές στα Γαλλόφωνα Πανεπιστήμια της Ελβετίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, του Καναδά και βεβαίως σ’ όλα τα Γαλλικά Πανεπιστήμια στα οποία η φοίτηση είναι δωρεάν.

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια;

Η επάρκεια στη Γαλλική γλώσσα κατοχυρώνεται με το C2 ή το Sorbonne II.

Σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;

Το Delf B1 είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου γαλλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;

Τα καινούργια διπλώματα δεν λειτουργούν αλυσιδωτά. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να παρουσιαστεί στις εξετάσεις όποιου διπλώματος θέλει και όποτε θέλει.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάιο.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να αρχίσει να μαθαίνει Γαλλικά;

Μετά την ηλικία των 9 ετών το παιδί είναι έτοιμο. Στην ηλικία αυτή το μάθημα έχει μορφή παιχνιδιού και στόχο τη μύηση στη σωστή προφορά και τη γαλλική κουλτούρα. Η υιοθέτηση της προφοράς στην ηλικία αυτή είναι πιο εύκολη απ’ ότι στην εφηβεία.

perifereiaki

Εφαρμόζουμε την «περιφερειακή μέθοδο διδασκαλίας», όπου καθηγητές και σπουδαστές συνυπάρχουν γύρω από ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι, παρόμοιο με αυτά που γίνονται τα συμβούλια των επιχειρήσεων:

 • Οι σπουδαστές / μαθητές  έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν σαν ομάδα , λύνοντας ασκήσεις και δουλεύοντας συλλογικά πάνω σε διάφορες δραστηριότητες.
 • Διώχνουν αμέσως από πάνω τους το αίσθημα της ντροπής στην ομιλία της ξένης γλώσσας , αφού βρίσκονται όλοι ενώπιον του καθηγητή και των συμμαθητών τους.
 • Δεν υπάρχουν πλεονεκτικές και μειονεκτικές θέσεις για τους σπουδαστές.

 Προσφέρουμε ιδιαίτερα μαθήματα σε όλες τις γλώσσες, σε ιδιώτες ή εταιρείες, στους χώρους μας ή στο χώρο του ενδιαφερόμενου.

Καθώς στο Σχολείο μας εφαρμόζεται αυστηρό σύστημα ελέγχου της ποιότητας του εκπαιδευτικού έργου, δίνεται η απαραίτητη προσοχή στην επιλογή του διδακτικού προσωπικού.

Γι΄ αυτόν τον λόγο:

 • Οι καθηγητές είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες, υψηλού επιπέδου, με πανεπιστημιακή μόρφωση και εμπειρία τόσο σε παιδικά προγράμματα, όσο και σε προγράμματα ενηλίκων
 • Εκπαιδεύονται με έναν κύκλο ειδικών σεμιναρίων επιμόρφωσης στη μεθοδολογία της σύγχρονης διδασκαλίας
 • Επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια για την ικανότητα μετάδοσης γνώσεων και διδασκαλίας
 • Επιμορφώνονται και ενημερώνονται συνεχώς, σχετικά με τα νέα πορίσματα της παιδαγωγικής και της διδακτικής

Οι εξελίξεις στο χώρο της πιστοποίησης από το ΑΣΕΠ και άλλους φορείς τρέχουν.

H  μοριοδότηση για την γνώση ξένων γλωσσών με βάση πρόσφατα ΦΕΚ έχει ως εξής:

 • Μέτρια γνώση (Β1) 10 μόρια.
 • Καλή γνώση (Β2) 30 μόρια.
 • Πολύ καλή γνώση (Γ1) 50 μόρια.
 • Άριστη γνώση (Γ2) 70 μόρια.

Ποιοι ενδιαφέρονται να δώσουν το TOEIC;
Ενδιαφέρονται κυρίως οι εργαζόμενοι που στον επαγγελματικό τους χώρο απαιτείται η καθημερινή χρήση αγγλικών. Τέτοιοι χώροι είναι τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία, εστιατόρια, άλλες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, αεροπορικές εταιρείες, χώροι διεξαγωγής σεμιναρίων, αθλητικών γεγονότων, συναντήσεων διεθνούς επιπέδου κ.α.

Ασφαλώς, υψηλό ενδιαφέρον παρατηρείται και από όσους ενδιαφέρονται να πιστοποιήσουν την γνώση Αγγλικών τους στο ελληνικό κράτος και τον ΑΣΕΠ προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στο δημόσιο τομέα.

Πόση είναι η συνολική διάρκεια του τεστ και πόση κάθε μέρους ξεχωριστά;
Η συνολική διάρκεια του τεστ είναι 2,5 ώρες και το κάθε μέρος έχει τον δικό του χρονικό περιορισμό. Ο εξεταζόμενος ξεκινά με το μέρος όπου αξιολογείται κατά πόσο είναι ικανός να κατανοεί τον προφορικό λόγο (Listening) και ακολουθεί η κατανόηση του γραπτού κειμένου (Reading).

Ο παρακάτω πίνακας δείχνει περιληπτικά την δομή και την διάρκεια των επιμέρους μερών του τεστ:

Μέρος του Τεστ
Διάρκεια Αριθμός Ερωτήσεων
Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening) 45 λεπτά 100
Μέρος Ι – Φωτογραφίες   20
Μέρος ΙΙ – Ερώτηση – Απάντηση
  30
Μέρος ΙΙΙ – Σύντομες Συζητήσεις   30
Μέρος VΙ – Μικροί Διάλογοι
  20
Κατανόηση γραπτού λόγου (Reading) 75 λεπτά 100
Μέρος Ι – Συμπλήρωση Κενών
  40
Μέρος ΙΙ – Αναγνώριση Λαθών
  20
Μέρος ΙΙΙ – Κατανόηση Κειμένων
  40

Τι σκορ χρειάζεται κάποιος για να αποκτήσει το TOEIC;
Δεν υπάρχει μια βάση την οποία πρέπει να περάσει κάποιος. Ανάλογα με την επίδοσή του και τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος, πιστοποιείται ότι οι γνώσεις του στα Αγγλικά είναι :

α) Βασική – επίπεδο Β1 – intermediate (405-500) β) Καλή – επίπεδο Β2 – Lower (505-780) γ) Πολύ καλή – επίπεδο Γ1 ή C1 – Advanced (785-900) και δ) Άριστη – επίπεδο Γ2 ή C2 – Proficiency (905-990).

Η κάθε εταιρεία ή ο αντίστοιχος δημόσιος φορέας κρίνει εάν ο εξεταζόμενος έχει επαρκή γνώση Αγγλικών για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης εργασίας που ήδη έχει ή διεκδικεί.

Το Δημόσιο δεν αναγνωρίζει το επίπεδο Γ2 ή C2 του TOEIC.

Για πόσο καιρό είναι το σκορ του TOEIC έγκυρο;
Το σκορ στο TOEIC έχει απεριόριστη ισχύ – τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα το επίπεδο των Αγγλικών σας παραμένει στα ίδια επίπεδα. Βεβαίως, κάθε υποψήφιος μπορεί να ξαναδώσει το τεστ σε περίπτωση που του το ζητήσει η εταιρεία του ή για να επιβεβαιώσει ότι το επίπεδο Αγγλικών του έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις διεξάγονται κάθε εβδομάδα. Ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να επαναλάβει την εξέταση σε περίπτωση αποτυχίας, μια φορά τον μήνα. Επίσης μπορεί να επαναλάβει την εξέταση εφόσον το επίπεδο του στα Αγγλικά έχει βελτιωθεί και επιθυμεί να λάβει πιστοποίηση υψηλότερου επιπέδου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την αίτησή τους, περίπου 2 εβδομάδες πριν.

Πόσο διαρκεί η προετοιμασία;

Η διάρκεια της προετοιμασίας ποικίλει, ανάλογα με τις γνώσεις σας στα Αγγλικά και το τι επίπεδο πιστοποίησης ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε. Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών GLOSSOLAND εξετάζουμε τις ανάγκες σας και δημιουργούμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Κάθε πότε ξεκινάει νέο τμήμα προετοιμασίας TOEIC;
Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς σχηματίζονται νέα τμήματα.

Υπάρχει η δυνατότητα ιδιαίτερου μαθήματος για το TOEIC;
Ναι. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος θέλει να ακολουθήσει ένα δικό του ρυθμό (πολύ εντατικό ή περισσότερο αργό) τότε υπάρχει η δυνατότητα του ιδιαίτερου μαθήματος.

Ποιος είναι υπεύθυνος για την συγγραφή του τεστ TOEIC;
Το TOEIC είναι ένα τεστ που δημιουργείται και διακινείται από το ETS (Educational Testing Service), έναν οργανισμό που εδρεύει στην Αμερική και ασχολείται με την έρευνα στους χώρους της εκπαίδευσης και της ψυχομετρίας. Δημιουργήθηκε το 1979 μετά από αίτημα μιας μεγάλης Ιαπωνικής εταιρείας και γρήγορα η χρήση του επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες. Σήμερα αποτελεί παγκοσμίως ένα αξιόπιστο εργαλείο εκτίμησης / προσδιορισμού του επιπέδου γνώσης αγγλικής στο εργασιακό περιβάλλον.

Ποια είναι η διαφορά του από το TOEFL;
Τα δυο τεστ διαφέρουν σε αρκετά σημεία. Πρώτα απ’ όλα ο βασικός στόχος του TOΕFL είναι ο χώρος της εκπαίδευσης. Κύριοι ενδιαφερόμενοι είναι μαθητές και φοιτητές που στοχεύουν στην εισαγωγή τους σε αγγλόφωνα πανεπιστήμια στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα τελευταία το ζητούν ως προαπαιτούμενο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για να κάνουν δεκτούς νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή ακόμα και εκείνους που συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών.

Απ’ την άλλη το TOEIC προσανατολίζεται κυρίως στο ευρύτερο παγκόσμιο εργασιακό περιβάλλον. Ενδιαφερόμενοι είναι συνήθως εργαζόμενοι ή υποψήφιοι για εργασία σε εταιρίες. Τα τμήματα ανθρωπίνων πόρων ή οι διευθύνσεις των εταιριών το χρησιμοποιούν συχνά για να εκτιμήσουν το επίπεδο αγγλικών των υπαλλήλων τους.

Ποιοι χρησιμοποιούν το TOEIC;
Χρησιμοποιείται ευρέως στο χώρο των επιχειρήσεων τόσο για πρόσληψη νέου προσωπικού όσο και στην αξιολόγηση παλαιότερων υπαλλήλων (προκειμένου να εκτιμηθεί αν χρειάζονται περεταίρω βελτίωση τα αγγλικά τους ώστε να ανταποκριθούν τις απαιτήσεις της δουλειάς, αν είναι ικανοί να παρακολουθήσουν αγγλόφωνα σεμινάρια ή να συμμετέχουν σε επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό). Επίσης, χρησιμοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης καθώς πολλά ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα το ζητούν ως προαπαιτούμενο φοίτησης.

Είναι το Proficiency του Michigan επίσημο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας σε ανώτερο επίπεδο;
Το Proficiency που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan είναι επίσημα αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Κράτος ως Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (σε επίπεδο C2 σύμφωνα με τις κοινές προδιαγραφές που θέτει το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο). Επίσης, ως πτυχίο διεθνούς κύρους, αναγνωρίζεται από όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ως πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και φυσικά από το Ελληνικό Δημόσιο ως γνώστης της άριστης γνώσης της αγγλικής γλώσσας.

Τέλος, κάτοχοι του πτυχίου Proficiency μπορούν να αποκτήσουν επάρκεια για τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας.

Ποιος διδάσκει το Proficiency στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών GLOSSOLAND;
Το πτυχίο του Proficiency (C2)-ECPE, όπως και το Lower  (B2)-ECCE (Examination for the Certificate of Competency in English) του Πανεπιστημίου του Michigan, ως καταξιωμένα πτυχία διεθνούς κύρους με απαιτήσεις, διδάσκονται μόνο από έμπειρους καθηγητές με πολύχρονη προϋπηρεσία.

Από πόσα μέρη αποτελείται η εξέταση και τι περιλαμβάνει;
Η εξέταση αποτελείται από τέσσερα (4) μέρη και περιλαμβάνει: Έκθεση (Writing), Κατανόηση προφορικού λόγου (Listening), Γραμματική, Cloze, Λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένων (Grammar, Cloze, Vocabulary and Reading Comprehension) και Προφορική Εξέταση (Interactive Oral Examination Section).

Ποιος επιμελείται την διόρθωση των γραπτών;
Τα γραπτά όλων των υποψηφίων στέλνονται στο Πανεπιστήμιο του Michigan στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου και διορθώνονται από έμπειρους εξεταστές του Ινστιτούτου Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου.

Ποιος απονέμει το πτυχίο του Proficiency;
Το Proficiency απονέμεται από το University of Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως σε όλους τους τομείς από θετικές επιστήμες και ιατρική μέχρι οικονομικά.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;
Οι εξετάσεις του Proficiency του Πανεπιστημίου του Michigan διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: μία το Δεκέμβριο και μία τον Μάϊο.

Ένα τμήμα μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση που δε συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εγγεγραμμένων σπουδαστών και η προκαταβολή επιστρέφεται στον υποψήφιο σπουδαστή.

Σύμφωνα με την Ελληνική Φορολογική Νομοθεσία, οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ.

Όχι.Δεν υπάρχει δικαίωμα εγγραφής.Απλά για την εγγραφή σας απαιτείται μια προκαταβολή τουλάχιστον 50 ευρώ (που είναι μέρος των διδάκτρων) για την δέσμευση θέσης στο τμήμα.

Ναι, αλλά για εκπαιδευτικούς λόγους, προτείνουμε η παρακολούθηση των τμημάτων να γίνεται από την έναρξη του τμήματος, ιδιαίτερα για τους σπουδαστές χαμηλών επιπέδων.

Παρόλα αυτά όμως μπορείτε να ενταχθείτε σε κάποιο πιο προχωρημένο από το δικό σας επίπεδο τμήμα, αλλά  πιθανόν να χρειαστεί να παρακολουθήσετε ένα σύντομο ατομικό πρόγραμμα ολίγων ωρών ΔΩΡΕΑΝ, ώστε να μη υστερείτε έναντι των άλλων.

Η διενέργεια ενός κατατακτήριου τεστ είναι πάντοτε η προσφορότερη λύση για το ποιο τμήμα μπορείτε να παρακολουθήσετε.Δείτε εδώ

 • Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Ελληνικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.
 • Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Ελληνικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Ελληνικών 

 • Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Ισπανικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.
 • Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Ισπανικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Ισπανικών

 • Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Γαλλικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.
 • Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Γαλλικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Γαλλικών

 • Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Γερμανικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.
 • Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Γερμανικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τεστ Γερμανικών

 • Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Ιταλικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.
 • Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Ιταλικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

Κατατακτήριο τέστ Ιταλικών

Ποτέ δεν προβληματιστήκαμε για την εύρεση χώρου για τη στάθμευση του αυτοκινήτου μας γύρω από το φροντιστήριο.

Αν είστε εργαζόμενοι η εκπαίδευσή σας μπορεί να γίνει ΔΩΡΕΑΝ με επιδοτούμενα προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ. Εμείς αναλαμβάνουμε τη διαδικασία της δημιουργίας, υποβολής και έγκρισης του προγράμματος 

 • Ποιοι φορείς δικαιούνται να συμμετέχουν σ’ αυτά τα προγράμματα ;

Στα προγράμματα αυτά μπορούν να λάβουν μέρος όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, που επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους στις ξένες γλώσσες, αρκεί να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και να υπάγονται στον ΟΑΕΔ.

 • Επιδοτούνται μόνο τα δίδακτρα ; 

Όχι. Στην επιδότηση εκτός από τα δίδακτρα μπορεί να συμπεριληφθεί και η εκπαιδευτική ύλη (βιβλία, CDs κλπ).

 • Ποια περίοδο υλοποιούνται τα προγράμματα κατάρτισης και ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Τα προγράμματα κατάρτισης θα πρέπει να υλοποιηθούν έως και τις 20/12 εκάστου έτους και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι μιας εταιρίας.

 • Γίνονται μαθήματα στο χώρο εργασίας της επιχείρησης;

Ναι. Χρειάζεται ειδικός χώρος διδασκαλίας και μέσα διδασκαλίας, όπως Η/Υ, προτζέκτορας και οθόνη προβολής κλπ, σε ώρες εντός ή εκτός ωραρίου, με συχνότητα μαθημάτων και πρόγραμμα που θα καθοριστεί σύμφωνα με τις ανάγκες των εκπαιδευομένων και της επιχείρησης. Οι καθηγητές είναι από τη GLOSSOLAND και εφαρμόζουν αποκλειστικά το επιτυχημένο σύστημα της GLOSSOLAND που εφαρμόζεται και στο εκπαιδευτήριό μας.

 • Τι ωράρια υπάρχουν στα μαθήματα στη GLOSSOLAND ; 

Από 1-3 φορές την εβδομάδα απόγευμα ή βράδυ σε πολλές επιλογές ωραρίου.

 • Πόσα άτομα θα είναι στη τάξη ; 

Στα κανονικά τμήματα ενηλίκων αυστηρά  μέχρι 8 άτομα, που μπορεί να συνυπάρχουν και σπουδαστές που δεν ανήκουν στην επιχείρηση. Μπορεί όμως κάποια επιχείρηση να επιλέξει ατομικά μαθήματα ή δικό της κλειστό τμήμα. Τα μαθήματα μπορεί να γίνουν και στην έδρα της επιχείρησης για γκρουπ 3-15 ατόμων και σε ωράριο της επιλογής τους, παρακολουθόντας μαθήματα σχολικής διδασκαλίας ή σεμιναριακά μαθήματα.

 • Οι καθηγητές θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μου; 

Απόλυτα. Είναι όλοι επαγγελματίες, έμπειροι, γνώστες της διδασκαλίας σε ενήλικες, αρχάριους και προχωρημένους, διαπιστευμένοι και πιστοποιημένοι για διδασκαλία σε προγράμματα ΟΑΕΔ.

 1. Θα μάθω εύκολα ;

Ναι. Το σύστημα GLOSSOLAND δημιουργήθηκε ειδικά για να μαθαίνουν οι Έλληνες ενήλικες εύκολα την ξένη γλώσσα.

 1. Σε πόσο χρόνο θα έχω τελειώσει ;

Ένας αρχάριος ενήλικας τελειώνει τη γλώσσα σε 1 ½  χρόνο (πτυχίο Lower)

 1. Τι ωράρια υπάρχουν ;

Από μία έως τρεις φορές την εβδομάδα απόγευμα ή βράδυ σε πολλές επιλογές ωραρίου.

 1. Πόσα άτομα θα είναι στο τμήμα ;

Στα προγράμματα σχολικής διδασκαλίας, αυστηρά  μέχρι 8 άτομα, για να γίνεται εξατομικευμένη εκπαίδευση. Στα σεμιναριακά μαθήματα ο αριθμός των σπουδαστών μπορεί και να υπερβαίνει τους 15.

 1. Οι καθηγητές θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες μου ;

Απόλυτα. Είναι όλοι επαγγελματίες , έμπειροι και άριστοι γνώστες της διδασκαλίας σε ενήλικες.

 1. Πώς γίνεται το μάθημα;

Χρησιμοποιούμε τεχνικές σύγχρονης διδασκαλίας, που πολλαπλασιάζουν την απόδοση της τάξης και την ατομική επίδοση των σπουδαστών.

 1. Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα στη δουλειά μου ,  στις σπουδές μου, στα ταξίδια μου ;

Η σύγχρονη μεθοδολογία που εφαρμόζουμε έχει ακριβώς σαν στόχο ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και όχι την συνήθη επιφανειακή προσέγγιση. Ειδικά για την ευχέρεια στην ομιλία της αγγλικής γλώσσας υπάρχει ειδικό πρόγραμμα εξάσκησης της ομιλίας το Coffee Brake English, που μπορεί να παρακολουθήσει extra ο κάθε ενήλικας σπουδαστής, οποιουδήποτε προχωρημένου επιπέδου, με φτηνό κόστος.

 1. Τι πτυχία μπορώ να αποκτήσω και τι αναγνώριση θα έχουν ;

Με την διδασκαλία που παρέχουμε οι σπουδαστές μας μπορούν να αποκτήσουν όλα τα πτυχία (συμπεριλαμβανομένων και των TIE και TOEIC στα οποία η Σχολή μας εξειδικεύεται με μεγάλη επιτυχία), που αναγνωρίζονται από ιδ. επιχειρήσεις, από πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού και από το ελληνικό κράτος (ΑΣΕΠ).

 1. Τελικά θα τα καταφέρω ;

Απόλυτα. Τα κατάφεραν χιλιάδες σπουδαστές μας, όλα αυτά τα χρόνια και τώρα απολαμβάνουν την επιτυχία τους.

 1. Πόσο κοστίζει και με ποιον τρόπο θα πληρώσω ;

Τα δίδακτρα είναι προσιτά , έτσι ώστε να μπορεί να σπουδάσει ο κάθε ενδιαφερόμενος είτε πληρώνοντας ο ίδιος,  είτε η επιχείρησή του μέσω επιδότησης από τον ΟΑΕΔ. Ζητείστε πληροφορίες σχετικά, από την Γραμματεία της GLOSSOLAND.

Το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο ή Common European Framework (CEF) , θέτει κοινές προδιαγραφές, στόχους και επίπεδα γλωσσομάθειας για τις γλώσσες του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της αγγλικής. Τα βασικά επίπεδα είναι έξι: A1, A2, B1, B2, C1, C2.

 • Αν δεν γνωρίζετε καθόλου Αγγλικά, θα εγγραφείτε χωρίς να δώσετε το κατατακτήριο τεστ σε ένα τμήμα αρχαρίων αν είστε ενήλικας.
 •  Αν δεν γνωρίζετε καθόλου αγγλικά και είστε μαθητής σχολικής ηλικίας Β ή Γ Δημοτικού θα εγγραφείτε στη τάξη Junior χωρίς να δώσετε κατατακτήριο τεστ.
 • Σε περίπτωση όμως που γνωρίζετε έστω και λίγα Αγγλικά, χρειάζεται να κάνετε κατατακτήριο τεστ, ώστε να προσδιοριστεί το επίπεδό σας.

 Κατατακτήριο Τεστ Αγγλικών

Γιατί να μάθετε Ισπανικά;

Πέρα από τη δυνατότητα επικοινωνίας με μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού (380 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν Ισπανικά σε όλο τον κόσμο), οι συνεργασίες της χώρας μας στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα με εταιρείες που προέρχονται από τις ισπανόφωνες χώρες ολοένα και διευρύνονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Ισπανικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Εάν ακόμα δεν έχετε πεισθεί για ποιο λόγο πρέπει να μάθετε Ισπανικά αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι η γλώσσα μεγάλων συγγραφέων όπως του Cervantes, του μεγαλύτερου συγγραφέα όλων των εποχών και θεμελιωτή του σύγχρονου μυθιστόρηματος, του Lorca (που ο λυρισμός του παραμένει απαράμιλλος), του G.G.Marquez και της Is. Allende.

Είναι εύκολο να μάθει κανείς Ισπανικά;

Τα Ισπανικά βασίζονται στο λατινικό αλφάβητο. Συνεπώς η εκμάθησή τους δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά εάν ο σπουδαστής γνωρίζει καλά ακόμα μία λατινογενούς προέλευσης γλώσσα (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά κ.ά.). Επιπλέον στο Κέντρο μας παρέχεται η δυνατότητα ανάπτυξης του προφορικού λόγου, γρήγορα και αποτελεσματικά, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας (οπτικοακουστικά μέσα όπως video, CD, ταινίες κ.ά.).

Ποια διπλώματα μπορεί να αποκτήσει κανείς στα Ισπανικά;

Τα διπλώματα τα οποία μπορεί να αποκτήσει κάποιος στα Ισπανικά είναι τα DELE σε τρία επίπεδα  το Inicial, το Intermedio και το Superior.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Η διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση των παραπάνω πτυχίων γίνεται δυο φορές το χρόνο, κάθε Νοέμβριο και Μάιο.

Ποιο πτυχίο μου εξασφαλίζει την απόκτηση επάρκειας στην ισπανική γλώσσα;

Με την απόκτηση του Superior ο σπουδαστής παίρνει την επάρκεια διδασκαλίας Ισπανικών από το Υπουργείο Παιδείας.

Είμαι γοητευμένος από την ισπανική κουλτούρα, αλλά δεν ενδιαφέρομαι να αποκτήσω κάποιο δίπλωμα πιστοποίησης γνώσης Ισπανικών. Υπάρχει κάποιο τμήμα που μπορώ να παρακολουθήσω;

Φυσικά. Κοντά μας μπορούν να έρθουν και όσοι αγαπούν τα Ισπανικά αλλά δεν θέλουν να υποβληθούν στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος. Χωρίς άγχος θα προσεγγίσουν τη γλώσσα, την κουλτούρα, τη λογοτεχνία, την ποίηση, τα τραγούδια, την ιστορία και τον τρόπο ζωής των ισπανόφωνων λαών.

Για ποιο λόγο να μάθει κάποιος Γερμανικά;

Τα Γερμανικά είναι η επίσημη γλώσσα (ή μια από τις επίσημες γλώσσες) σε 4 Ευρωπαϊκές χώρες – Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία. Συνολικά πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν τα Γερμανικά σαν μητρική γλώσσα και επομένως η γνώση Γερμανικών αποτελεί ισχυρό εφόδιο για άτομα που επιθυμούν να κάνουν καριέρα σε τομείς όπως δικηγορία, μηχανολογία και εμπόριο.

 

Έχει κάποιος περισσότερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας μιλώντας Γερμανικά;

Σε μια χώρα που η οικονομία της στηρίζεται στην παροχή υπηρεσιών και ιδιαίτερα στον τουρισμό όπως η Ελλάδα, η γνώση Γερμανικών είναι καθοριστικής σημασίας. Ενδεικτικό των ευκαιριών που μπορεί να δώσει σε κάποιον η γνώση της Γερμανικής αποτελεί το γεγονός ότι οι Γερμανόφωνοι τουρίστες κατέχουν την 1η θέση στον τουρισμό της Ελλάδας.

Επιπλέον γνωρίζοντας την εμπορική δύναμη της Γερμανίας – τρίτη ισχυρότερη παγκοσμίως – γίνεται κατανοητό ότι η γνώση της Γερμανικής γλώσσας, σε συνδυασμό με άλλα προσόντα, μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εφαλτήριο για την διεκδίκηση θέσεων σε εταιρείες παγκοσμίου κύρους.

 

Ποια είναι τα αναγνωρισμένα διπλώματα της Γερμανικής γλώσσας;

Υπάρχουν πολλά διπλώματα στην Γερμανική γλώσσα που αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα, τα κυριώτερα των οποίων είναι τα εξής: Zertifikat Deutsch Β1 (ZD-Β1), Zertifikat Deutsch Β2 (ZD-Β2) , Zertifikat Deutsch C1 (ZD-C1) , Kleines Sprachdiplom (KDS), Grosses Sprachdiplom (GDS).Τις εξετάσεις για τα παραπάνω διπλώματα διενεργεί πανελλαδικά το ινστιτούτο Goethe.

Για την Ελλάδα αναγνωρίζονται και τα διπλώματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠΓ) στα επίπεδα Β1 , Β2 , Γ1 και Γ2 (όταν γίνουν εξετάσεις).

Τα διπλώματα είναι απαραίτητα;

Όχι απαραίτητα, αφού πρωταρχικός μας στόχος είναι η λειτουργική γνώση της γλώσσας και η επικοινωνία. Παρόλα αυτά τα διπλώματα πιστοποιούν τις γνώσεις σας στη Γερμανική γλώσσα και ταυτόχρονα σας εξασφαλίζουν την είσοδο σε Γερμανόφωνα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις (με την απόκτηση του KDS).

 

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια;

Η επάρκεια στη Γερμανική γλώσσα κατοχυρώνεται με το Grosses Sprachdiplom (GDS).

 

Πόσος χρόνος απαιτείται για την απόκτηση των πρώτων δυο διπλωμάτων στα Γερμανικά;

Ο χρόνος απόκτησης των διπλωμάτων εξαρτάται από την ηλικία του μαθητή, το χρόνο που μπορεί να αφιερώσει και τη διάθεσή του για μάθηση. Κατά μέσο όρο απαιτούνται 2-4 χρόνια για το πρώτο δίπλωμα (ZD). Μετά την απόκτηση του πρώτου διπλώματος, είναι απαραίτητα 2 χρόνια για την απόκτηση του επόμενου διπλώματος (ZMP).

 

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις και πού;

Οι εξετάσεις διεξάγονται στο Ινστιτούτο Goethe κάθε τρείς φορές τον χρόνο: Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και Μάιο.

Συχνές ερωτήσεις για την εξέταση Goethe-Zertifikat B1

Συχνές ερωτήσεις για το Goethe-Zertifikat B2

Συχνές ερωτήσεις για το Goethe-Zertifikat C1

Συχνές ερωτήσεις για τα πιστοποιητικά KDS και GDS

Γιατί να μάθει κάποιος Ιταλικά;

Μια απολαυστική μακαρονάδα δεν ήταν ο μόνος λόγος που αγαπήσαμε την Ιταλία, τους κατοίκους και τη γλώσσα της. Είναι περισσότερο η επιθυμία να μιλήσουμε την μουσική αυτή γλώσσα και να μυηθούμε στην πλούσια καλλιτεχνική της κληρονομιά.

 

Μιλώντας Ιταλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

Οι γνώστες της Ιταλικής γλώσσας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια καλύτερη θέση στην αγορά εργασίας. Ο τουριστικός τομέας και ο βιομηχανικός κλάδος των μηχανημάτων βαριάς χρήσεως, σκαφών, αυτοκινήτων, υπολογιστών, ειδών υγιεινής, ηλεκτρικών ειδών κα επίπλων συναλλάσεται με την γειτονική αυτή χώρα.

 

Ποιά είναι τα πιο ευρέως αναγνωρισμένα διπλώματα στην Ιταλική γλώσσα;

Τα πιο αναγνωρισμένα διπλώματα στην Ιταλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη θεωρούνται τα Celi (1, 2, 3, 4, 5) που δίνει το πανεπιστήμιο της Perugia.Στην Ελλάδα δημοφιλές είναι και το Diploma που δίνει το Ελληνοιταλικό Επιμορφωτικό Ινστιτούτο.

 

Με ποιο δίπλωμα παίρνει κάποιος επάρκεια;

 Η επάρκεια στη Ιταλική γλώσσα κατοχυρώνεται με το Celi 5 (επίπεδο C2).

 

Σε ποιο επίπεδο μπορεί κάποιος να ανταπεξέλθει στα προβλήματα της καθημερινότητας;

 Το Celi 2 (επίπεδο Β1) είναι το επίπεδο-όριο. Πιστοποιεί τις ικανότητες ενός ανεξάρτητου ιταλομαθή, ο οποίος μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες ενός ταξιδιού, να υποβάλει παράπονα, να τα καταφέρει σε μια απρόβλεπτη κατάσταση στις συγκοινωνίες, να κάνει μια φιλική συζήτηση και να υποστηρίξει την προσωπική του άποψη.

 

Πόσος καιρός απαιτείται για την απόκτηση του διπλώματος Celi 3 ή του Diploma B2;

Ενήλικες με καλή γνώση άλλων γλωσσών και συστηματική μελέτη μπορούν να επιτύχουν μέσα σε διάστημα 2 σχολικών περιόδων την απόκτηση των παραπάνω πτυχίων (επίπεδο Β2).

 

Για να παρουσιαστεί κάποιος στις εξετάσεις ανώτερου διπλώματος πρέπει να είναι κάτοχος των προηγούμενων;

 Τα διπλώματα δεν λειτουργούν αλυσιδωτά. Η απόκτηση κάποιου ανώτερου διπλώματος δεν προϋποθέτει την κατοχή των προηγούμενων. Κάθε υποψήφιος μπορεί να παρουσιαστεί στις εξετάσεις όποιου διπλώματος θέλει και όποτε θέλει.

 

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις;

Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάϊο/Ιούνιο

edited_1443525989551

Η GLOSSOLAND βρίσκεται στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης , στην οδό Σμύρνης 48 (είναι ο κάθετος δρόμος προς τον περιφερειακό, στον οποίο βρίσκονται και τα Τεχνικά Λύκεια και τα ΙΕΚ του Ευόσμου).

Το Σχολείο μας βρίσκεται πολύ κοντά σε στάσεις των αστικών λεωφορείων των γραμμών 21 , 32 , 32Α και 18.

 • Η πρόσβαση από την περιφερειακή οδό γίνεται από τον κόμβο Ευόσμου, ακολουθώντας για 300 μέτρα την οδό Μαιάνδρου και στη συνέχεια στρίβοντας αριστερά στην οδό 25ης Μαρτίου και μετά από 500 μ. συναντάτε την οδο Σμύρνης (κάθετο προς την 25ης Μαρτίου).
 • Η πρόσβαση από το κέντρο του Ευόσμου γίνεται αν ακολουθείσετε την κεντρική οδό του Ευόσμου την οδό Μ.Αλεξάνδου και λίγο πριν τα κεντρικά φανάρια στρίψετε δεξιά στην οδό Σμύρνης. Την ανεβαίνετε προς τον περιφερειακό για 700 περ. μέτρα, οπότε στα δεξιά στον αριθμό 48 βρίσκεται η GLOSSOLAND.
Κατασκευή Ιστοσελίδων -  Project Team. 2014 -  All rights reserved.