ΚΙΝΕΖΙΚΑ – Η ΓΛΩΣΣΑ

Η Κινέζικη γλώσσα είναι μία γλώσσα η οποία ομιλείται από το 1/5 περίπου του παγκόσμιου πληθυσμού ενώ η εκμάθησή της αποτελεί μια μοναδική εμπειρία. Είναι συνέχεια της γραμμικής Β’ της Κνωσού. Έχει ιδεογράμματα, ρίζες, συλλαβές, συλλαβισμό και γραμματική. Είναι όμως πιο εύκολη από τις άλλες γλώσσες λόγω των απλούστερων κλίσεων ρημάτων και της απουσίας άρθρων και φύλου.
H γνώση της Κινέζικης γλώσσας μπορεί να προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική σας σταδιοδρομία! Ο πληθυσμός της Κίνας πλησιάζει σχεδόν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού. Καθώς η Κίνα συνεχίζει να εξαπλώνεται προς τη Δύση, αυξάνονται συνεχώς οι ευκαιρίες για επαγγελματική απασχόληση σε πολλούς τομείς. Όσοι την μιλούν είναι σημαντικοί υποψήφιοι για τις διεθνείς επιχειρήσεις.

Προκειμένου η εισαγωγή στην εκμάθηση της κινέζικης γλώσσας να είναι πιο εύκολη, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δημιούργησε το σύστημα πιν-γιν (γραφή με λατινικούς χαρακτήρες). Τη μέθοδο αυτή δεν μπορείς να τη μάθεις χωριστά από την κινεζική γλώσσα. Πρέπει να αρχίσεις από αυτήν και να τελειώσεις χωρίς αυτήν, γι’ αυτό και στα κέντρα ξένων γλωσσών The Scholars Group οι σπουδαστές εξοικειώνονται με την κινέζικη γλώσσα αρχικά με το σύστημα πιν-γιν, αλλά παράλληλα μαθαίνουν την κλασική γραφή και ανάγνωση με τα ιδεογράμματα, ώσπου σταδιακά να χρησιμοποιούν μόνο αυτή.
Από το πρώτο μάθημα οι σπουδαστές αρχίζουν τη γραφή, την ανάγνωση και τον συλλαβισμό, γιατί στην κινεζική γλώσσα αυτά δεν μπορούν να είναι χωριστά.
Τα Κινέζικα είναι η μόνη σύγχρονη γλώσσα που χρησιμοποιεί γραπτά ιδεογράμματα αντί της αλφαβήτου. Ένας σπουδαστής κινέζικων έχει ήδη απομνημονεύσει πάνω από 3.000 μοναδικά ιδεογράμματα όταν τελειώσει και τα 3 επίπεδα, αν και περίπου 1.000 είναι απαραίτητα για να μπορέσει να διαβάσει μια κανονική εφημερίδα (τα οποία μαθαίνει έως το τέλος του 3ου έτους).
Αν και η προφορά των κινέζικων είναι ιδιαίτερα δύσκολη, η σύνταξη είναι πολύ εύκολη γιατί δεν υπάρχουν άρθρα, γένη, πτώσεις, ρηματικοί τύποι. Οι λέξεις αποτελούνται από άλλες απλές μονοσύλλαβες λέξεις από τις οποίες προκύπτουν σύνθετες. Στη κινέζικη γραφή οι απλές λέξεις είναι μόλις 328 ενώ τα ιδεογράμματα είναι πολύ περισσότερα. Ένα ιδεόγραμμα μπορεί να έχει πολλές έννοιες κι αυτό γιατί οι απλές λέξεις είναι λίγες. Η κινέζικη γλώσσα έχει 4 τόνους και η έννοια της κάθε λέξης κανονίζεται όχι από τα συστατικά της στοιχεία, αλλά από την ένταση του τόνου και από την θέση που έχει η εν λόγω λέξη μέσα στην πρόταση (σύνταξη).

Δείτε επίσης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ & ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΟ ΤΕΣΤ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ
Κατασκευή Ιστοσελίδων -  Project Team. 2014 -  All rights reserved.